Χανιά

           

Γνωρίστε την πόλη μας

           

Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, μετά το Ηράκλειο, στα βορειοδυτικά Κρήτης. Η πανέμορφη αυτή πόλη κατάφερε να κρατήσει τα αυθεντικά χρώματά της, παρόλο τον αυξάνοντα τουρισμό της. Σε αυτην θα νιώσετε την αυθεντικη κρητικη φιλοξενία!            

Η πόλη σήμερα έχει περίπου 110 χιλιάδες κατοίκους και σφύζει από ζωή ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

           

Τα Χανιά είναι μια πόλη με τεράστια ιστορία. Συγκεκριμένα το γραφικό κέντρο είναι γεμάτο με ιστορικά σημεία τα οποία σε περιμένουν να ανακαλύψεις: η Δημοτική Αγορά και Πινακοθήκη, τα αρχοντικά του 19ου και του 20ου αιώνα στην συνοικία της Χαλέπας, τα Ταμπακαριά, το Ενετικό Λιμάνι με τον φάρο του, το μουσουλμανικό τέμενος, το Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν (1645) που φιλοξενεί εκθέσεις είναι κάποια από τα σημεία που στολίζουν την πόλη. Οι αρχαιολογικοί χώροι όπως τα Φαλάσσαρνα και η 'Απτερα καθώς και μουσεία, τα πολιτιστικά κέντρα και τα θέατρα έχουν βάλει τα Χανιά στον πολιτιστικό χάρτη της Κρήτης. Σημαντικά δρώμενα είναι τα αποκριάτικα καρναβάλια, τα Βενιζέλεια, το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Χανίων, η γιορτή κρασιού κα. Στα Χανιά πραγματοποιούνται επίσης πολλά πανηγύρια όλο το χρόνο και εξαιρετικά φεστιβάλ κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.

           

Τα Χανιά προσφέρουν πολλούς κι εναλλακτικούς τρόπους για να περάσεις όμορφα φοιτητικά χρόνια. Οι επιλογές για διασκέδαση, ειδικά το καλοκαίρι που σφύζει από ζωή, είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα. Μέρη όπου συναντάς πολλούς φοιτητές είναι το Κουμ Καπί, η Σπλάτζια και η παλιά Πόλη. Για το βράδυ υπάρχουν διάσπαρτα ρεμπετάδικα με ζωντανή μουσική, μεζεδοπωλεία, ουζερί και μπαράκια.

           

Όσο είστε στα Χανιά, είναι ευκαιρία να γνωρίσετε όλόκληρη την Κρήτη. Ιδανικές είναι οι καλοκαιρινές διακοπές στα Χανιά με τις υπέροχες παραλίες όπως το Ελαφονήσι και οι αμέτρητες αποδράσεις στη φύση, χειμώνα καλοκαίρι, όπως το διάσημο Φαράγγι της Σαμαριάς σίγουρα δεν θα σας κάνουν να βαρεθείτε!

       
           
   
       
       
       
           
               

Καλέστε για δωρεάν ενημέρωση

               

28210 66999

           
           
                Δωρεαν ξεναγηση