ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ (Β΄ & Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Η μαγεία της λογοτεχνίας και η αξία του γραπτού λόγου είναι δύο δυνατά στοιχεία που μπορούν να διαμορφώσουν την ψυχή και το μυαλό των νέων. Με βαθιά πεποίθηση σε αυτή την ιδέα, τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, προσκάλεσαν διαδικτυακά τον κ. Γιώργο Κ. Παναγιωτάκη, συγγραφέα του βιβλίου «Λέσχη αλλόκοτων πλασμάτων: Το μυστικό καταφύγιο» , ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του στις 26 Απριλίου 2024, τελευταία ημέρα μαθημάτων πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Η επίσκεψη του κ. Παναγιωτάκη ήταν αποτέλεσμα μιας δύο μηνών περιόδου φιλαναγνωσίας, κατά την οποία οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» το εν λόγω βιβλίο.

Μέσα από διάφορες δράσεις μπόρεσαν να διεισδύσουν στην πλοκή, να κατανοήσουν τους χαρακτήρες και τελικά να ανακαλύψουν το σπουδαίο μήνυμα του βιβλίου που είναι η αξία της αυτοπεποίθησης και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο συγγραφέας μοιράστηκε με τους νεαρούς αναγνώστες μας τις σκέψεις του πίσω από τη δημιουργία του έργου και τις εμπειρίες που τον ενέπνευσαν.

Οι μαθητές, από την πλευρά τους, έθεσαν ερωτήσεις, εξέφρασαν τις απορίες τους, σχολίασαν διάφορα σημεία του βιβλίου και διατύπωσαν τις προσωπικές τους απόψεις για το έργο του συγγραφέα. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιωτάκη για την παρουσία του στο σχολείο μας και ελπίζουμε αυτή η ευκαιρία να έδωσε την έμπνευση στους μαθητές μας να συνεχίσουν να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία , να γράφουν και να ονειρεύονται.