ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Δ, Ε, ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τον μήνα Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδρομές του Δημοτικού μας στην Αθηνά. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, ακολουθώντας δύο γεμάτα σε γνώσεις και ψυχαγωγία εκπαιδευτικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στην ηλικία τους. Πιο αναλυτικά:

 Η ΣΤ’ Δημοτικού παρακολούθησε παραστάσεις, όπως: «Οι Άθλιοι» του Βίκτορος Ουγκό από το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος», τις «Σκιές στο Πεντάγραμμο», Ο Καραγκιόζης και ο θρίαμβος της Μουσικής στην Παιδική Σκηνή Β του Μεγάρου Μουσικής και το «ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ΑΣΤΡΑ» του Μενέλαου Λουντέμη στο θέατρο «ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ». Επισκέφτηκε μουσεία διαφορετικής θεματολογίας, όπως της Μαρίας Κάλλας, το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων και φυσικά το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκαν στα θαυμαστά εκθέματα. Τέλος, παρακολούθησε τη διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή στη Θόλο, το ημισφαιρικό «θέατρο» εικονικής πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και έπειτα ανέβηκε φυσικά στον λόφο.

 Η Ε’ και η Δ’ Δημοτικού ξεναγήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, παρακολούθησαν τις παραστάσεις «Η Κοκκινοσκουφίτσα | Μπαλέτο σε δύο πράξεις» από το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας στο Μέγαρο Μουσικής και «Οι Άθλιοι» του Βίκτορος Ουγκό από το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος». Περιηγήθηκαν διαδραστικά στην Αρχαία Ολυμπία και φυσικά στο Μοναστηράκι και το Θησείο, θαυμάζοντας τα ιστορικά μνημεία. Τέλος, έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Xplore». Στο Xplore Science περιπλανήθηκαν στον μαγευτικό κόσμο της Επιστήμης. Έμαθαν πώς δουλεύει το σώμα μας, πώς παράγεται η ενέργεια, η δύναμη και το φως, ένιωσαν την πίεση του αέρα γύρω μας, κατανοήσαν τις έννοιες της μηχανικής και έπαιξαν με το κυριότερο συστατικό της ζωής, το νερό.