ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ

Το σχολείο μας φιλοξένησε σήμερα, Δευτέρα 12/02/2024, τον κ. Κωνσταντίνο Μπεϊρακτάρη, εκπρόσωπο των Εκδόσεων Πατάκη. Η επίσκεψή του είχε έναν ιδιαίτερο σκοπό: να εισάγει τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στη ζωή και το έργο της αξιοσημείωτης συγγραφέως Ζωρζ Σαρή, καθώς μάλιστα φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννησή της.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πορεία της συγγραφέως που διακρίθηκε για την ευαισθησία και την αγάπη της για τον πολιτισμό μας . Μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων από τα έργα της Ζωρζ Σαρή , όπως «Νινέτ» και «Ο κύριος μου», οι μαθητές μας ταξίδεψαν σε έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα και φαντασία.

Παράλληλα, έθεσαν ερωτήσεις και συζήτησαν με τον φιλοξενούμενό μας, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον τους για τη λογοτεχνία. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία για όλους να ανακαλύψουν τη διαχρονικότητα των έργων της Ζωρζ Ζαρή και αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την προσπάθεια του σχολείου μας για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπεϊρακτάρη για την παρουσία του στα Εκπαιδευτήριά μας.