ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ (ΝΗΠΙΑ)

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Χανιά, γνωρίζω τη πόλη μου», πραγματοποιήσαμε το Μάρτιο , έναν περίπατο στη παλιά πόλη των Χανίων. Τα σχολικά λεωφορεία μας άφησαν στην οδό Χάληδων και περπατήσαμε στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο παλιό λιμάνι.

Πρώτος σταθμός μας ήταν η μητρόπολη της πόλης μας. Αφού θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική του κτιρίου  και πληροφορηθήκαμε για τα κατορθώματα των ηρώων που τα αγάλματά τους είναι στην πλατεία, μπήκαμε στην εκκλησία. Στη κατανυκτική της ατμόσφαιρα περιεργαστήκαμε τις εικόνες και ακούσαμε την ιστορία της Παναγίας που μπήκε στο ναό σε ηλικία 3 ετών, από τη νεωκόρο της εκκλησίας.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο παλιό λιμάνι και είδαμε το φάρο ,σήμα κατατεθέν της πόλης μας. Περιπλανηθήκαμε στα κτίρια, ενώ εξηγήσαμε για ποιο λόγο είναι κτισμένα με αυτό τον τρόπο. Είδαμε τα ξύλινα παράθυρα  και τα προστατευτικά κάγκελα.

Ανακαλύψαμε τα ρόπτρα που υπάρχουν στις πόρτες και τα οικόσημα από τις παλιές βενετσιάνικες οικογένειες. Στο τέλος της περιήγησής μας αφού περάσαμε από τα στιβανάδικα με τα δερμάτινα είδη, προχωρήσαμε στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο του Κρόνου όπου γευτήκαμε  ζουμερούς παραδοσιακούς λουκουμάδες.