ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΙΗΤΡΙΑΣ κας ΒΛΑΧΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

Στις 7 Απριλίου 2023, τελευταία ημέρα μαθημάτων πριν από τις διακοπές του Πάσχα, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στα Εκπαιδευτήριά μας τη 18χρονη Χανιώτισσα ποιήτρια Κατερίνα Βλαχάκη, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης , 21 Μαρτίου και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, 2 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκφωνήθηκαν ποιήματα της νεαρής ποιήτριας από τους μαθητές μας και παρουσίασαν τα δικά τους ποιήματα, έτσι όπως τα δημιούργησαν μετά από τη μελέτη και ενασχόλησή τους με την πρώτη ποιητική συλλογή της Κατερίνας Βλαχάκη «Οδός Διαφυγής και Ελευθερίας». Η επίσκεψη της ποιήτριας στο σχολείο μας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά αναπηρικά προβλήματα, αποτέλεσε μία ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές του Γυμνασίου μας.

Η παρουσία της Κατερίνας Βλαχάκη έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να αντιληφθούν περισσότερα για τη διαφορετικότητα και να κατανοήσουν ότι με τη δύναμη του μυαλού και του πνεύματος μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής. Οι απαντήσεις που έδωσε αυτή η νεαρή κοπέλα στους μαθητές μας «άγγιξαν» την καρδιά τους, καθώς τους πέρασε με τον πιο ηχηρό τρόπο το μήνυμα να μην λυγίζουν ποτέ μπροστά στα εμπόδια που τους εμφανίζονται. Γι΄ αυτόν τον λόγο η εμπειρία αυτή ήταν πραγματικά αξέχαστη για όλους μας και αναδείχθηκε ως μια από τις πιο όμορφες στιγμές του σχολικού μας βίου.

Ευχαριστούμε θερμά την Κατερίνα Βλαχάκη για αυτήν την επίσκεψή της στα Εκπαιδευτήριά μας και της ευχόμαστε να συνεχίσει να μας παραδίνει ποιητικά κομψοτεχνήματα.