ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ (ΝΗΠΙΑ)

Το αρχαιολογικό μουσείο Χανίων επισκέφθηκαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας την περασμένη εβδομάδα (11-12 Ιανουαρίου). Μόλις έφτασαν τους περίμενε μια κυρία από την αρχαία Ελλάδα , η κυρία Φιλομήλα, που εξήγησε στα παιδιά ότι το όνομά της σημαίνει αυτή που της αρέσει να μιλάει και ότι μένει σε μια προθήκη του μουσείου.

Με την βοήθεια της φαντασίας επιβιβάστηκαν στη μαγική χρονοκάψουλα και μεταφέρθηκαν νοερά πάρα πολλά χρόνια πίσω. Ξεκίνησαν ένα ταξίδι στο παρελθόν με πρώτο σταθμό την παλαιολιθική εποχή. Στη συνέχεια θαύμασαν τα επιτεύγματα των ανθρώπων στην διάρκεια των αιώνων. Είδαν τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους, τα περισσότερα πήλινα αγγεία.

Με το σώμα τους έγιναν αγγεία, αμφορείς και πιθάρια που βρέθηκαν στο εργαστήρι ενός αγγειοπλάστη της εποχής και τα διάλεξε να τα αγοράσει ένας πελάτης για το σπίτι του. Θαύμασαν τα υπέροχα ψηφιδωτά που στόλιζαν τα κτίσματα της μινωικής εποχής και πληροφορήθηκαν για τον τρόπο που έκαναν τις συναλλαγές τους οι άνθρωποι(νομίσματα).

Συνειδητοποίησαν την καταστροφικότητα του σεισμού μέσα από βίντεο εικονικής πραγματικότητας και είδαν τις καταστροφές στην οικοσκευή ενός μινωικού σπιτιού. Τέλος ταξίδεψαν νοερά με ένα αρχαίο καράβι που ναυάγησε στην τρικυμία και προσπάθησαν να συναρμολογήσουν τα σπασμένα αγγεία που βρέθηκαν στα αμπάρια του. Επιβιβάστηκαν και πάλι στη χρονοκάψουλα και επέστρεψαν στο παρόν και τη σύγχρονη εποχή.