Επίσκεψη της κ. Ελένης Δικαίου στα Εκπαιδευτήριά μας

Την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022, μας επισκέφθηκε διαδικτυακά η κ. Ελένη Δικαίου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων που έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για το έργο της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αφορμή αυτής της γνωριμίας στάθηκε η επεξεργασία και η μελέτη του βιβλίου «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» της κ. Δικαίου από τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου.Ταυτόχρονα, η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης της φιλαναγνωσίας στο σχολείο μας αλλά και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου. Για δύο μήνες λοιπόν (Φεβρουάριο- Μάρτιο) τα παιδιά γνώρισαν και ένιωσαν τα δραματικά ιστορικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής μέσα από το λογοτεχνικό ταξίδι που τους χάρισε το συγκεκριμένο μυθιστόρημα.

Ως επιστέγασμα αυτής της επιμορφωτικής εμπειρίας για τους μαθητές μας ήρθε η γνωριμία με την κ. Δικαίου, η οποία με πολύ μεγάλη χαρά απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών που αφορούσαν το έργο της.

Μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε και από τις δύο πλευρές, τα παιδιά κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με την πλοκή, τους ήρωες και τον πολιτισμό της Σμύρνης, αντλώντας έμπνευση μέσα από το συγκεκριμένο μυθιστόρημα. Η κ. Δικαίου, μιλώντας από καρδιάς, κατάφερε να κερδίσει τα παιδιά με την απλότητά της και να τους μεταδώσει πολύτιμες συμβουλές για την ενήλικη ζωή τους. Την ευχαριστούμε θερμά για αυτήν τη ζεστή και φιλική συνάντηση μαζί της!