ΟΜΙΛΟΣ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ» (Α’2 ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ)

Τον  Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο οι μαθητές της Α2 τάξης Δημοτικού παρακολούθησαν το μάθημα της Εισαγωγής στην Αρχιτεκτονική. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων,  επικεντρώθηκαν αρχικά στον χώρο της κατοικίας. Το κάθε παιδί ζωγράφισε ένα δωμάτιο του σπιτιού του, έπειτα ενώσαμε τα δωμάτια και φτιάξαμε μια ολόκληρη κατοικία! Το δεύτερο εκπαιδευτικό μας παιχνίδι είχε ως στόχο την αντίληψη του τρισδιάστατου χώρου.

Για τον σκοπό αυτό, δόθηκε στα παιδιά κατασκευασμένη η μακέτα μιας κατοικίας και τα έπιπλά της. Στο δάπεδο της μακέτας υπήρχαν σχεδιασμένα τα περιγράμματα των επίπλων του κάθε δωματίου. Τα παιδία, αφού ζωγράφισαν τα έπιπλα όπως εκείνα επιθυμούσαν,  τα τοποθέτησαν στη σωστή τους θέση με βάση το χρώμα και το περίγραμμά τους. Έτσι, κατασκεύασαν όλα μαζί τη μακέτα μιας κατοικίας!

Αφού οι μαθητές/τριες είχαν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τον τρισδιάστατο χώρο, την κλίμακα και τους τρόπους απεικόνισής του, κλήθηκαν να κατασκευάσουν ένα δωμάτιο, όπως το ονειρευόντουσαν, χρησιμοποιώντας ένα κουτί παπουτσιών. Αξιοποίησαν ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτόνια, πλαστελίνες και δημιούργησαν  πολλά υπέροχα δωμάτια.

Η δεύτερη ενότητα των μαθημάτων είχε ως θέμα τη γειτονιά των ονείρων τους! Τα παιδιά εξέφρασαν τι θα περιελάμβανε για εκείνα η γειτονιά των ονείρων τους. Έπειτα, χρησιμοποιώντας διάφορα κουτιά συσκευασίας, δημιούργησαν ένας μέρος από αυτήν τη  γειτονιά. Στο επόμενο μάθημα, τους δόθηκε ένα λευκό ταμπλό, στο οποίο σχεδίασαν δρόμους, σταυροδρόμια, λίμνες, ποτάμια και ό, τι άλλο φαντάστηκαν. Τοποθέτησαν το καθένα την κατασκευή του στη θέση που επιθυμούσε, έφτιαξαν και κάποια φανάρια για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας της γειτονιάς και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο!