Εξετάσεις Πληροφορικής στα εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου.

Από 4 έως τις 22 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις Πληροφορικής που οδηγούν στη λήψη του αναγνωρισμένου πιστοποιητικού "Vellum Diploma in IT Skills" του Πανεπιστημίου Cambridge. Στις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και τις πρώτες του Γυμνασίου υλοποιείται ανά τάξη μια ενότητα του αναγνωρισμένου αυτού πιστοποιητικού, που αφορά τη χρήση διαφόρων εφαρμογών της Τεχνολογίας της Πληροφορίας.

Συγκεκριμένα, οι ενότητες που θα πρέπει οι μαθητές/τριες να παρακολουθήσουν για τη λήψη του πιστοποιητικού είναι: «Ηλεκτρονική Επικοινωνία» (Internet) η Ε’ τάξη, «Επεξεργασία Κειμένου» (Word) η ΣΤ’ τάξη και «Υπολογιστικά Φύλλα» (Excel) η Α’ Γυμνασίου. Φέτος οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εξ αναβολής των περσινών, όπου λόγω της πανδημίας του COVID-19 δεν πραγματοποιήθηκαν.

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου θα εξεταστούν στην ενότητα «Επεξεργασία κειμένου» και την Πέμπτη 10 Ιουνίου οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου στην ενότητα «Υπολογιστική φύλλα». Οι μαθητές/τριες της E’ Δημοτικού θα εξεταστούν την Τρίτη 22 Ιουνίου και οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ Δημοτικού θα εξεταστούν την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην ενότητα «Ηλεκτρονική Επικοινωνία» (Internet).

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του σχολείου.