ΒΡΑΒΕΥΣΗ των Εκπαιδευτηρίων μας στον Διαγωνισμό Educational Leaders Award 2021

Τελετή Βράβευσης των Education Leaders Awards 2021

Για έκτη χρονιά, ο θεσμός των Education Leaders Awards ανέδειξε το πανόραμα των βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση και επιβράβευσε τη Δευτέρα 31 Μαΐου φορείς και εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και τα μέλη της επιτροπής -εκπαιδευτικοί, εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων- αξιολόγησαν φέτος περισσότερες από 210 υποψηφιότητες και επικύρωσαν τους νικητές, σύμφωνα με τις βαθμολογίες που είχαν συγκεντρώσει. 

Η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε σχετικά με τη φετινή διοργάνωση: «Η πανδημία υπήρξε επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλες τις χώρες. Στην πρώτη γραμμή των αλλαγών βρέθηκαν τα εκπαιδευτικά συστήματα. Εκπαιδευτικοί από όλα τα σημεία της Ελλάδος, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέδειξαν με τη συμμετοχή τους και την κατάθεση του διαδικτυακού και όχι μόνο έργου τους τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Φέτος υπήρξε η μεγαλύτερη συμμετοχή από ποτέ! Σχολεία, εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, καινοτόμα προγράμματα αποτυπώνουν τη δημιουργία και την αριστεία σε όλους τους επιμέρους τομείς του εκπαιδευτικού συστήματος. Η συμμετοχή είναι κορυφαία πράξη, η βράβευση κορυφαία αναγνώριση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους και σε όσες συμμετείχαν και σε όσους και όσες βραβεύτηκαν».

Τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου, βραβεύτηκαν για τρίτη φορά στην εκδήλωση των EDUCATION LEADERS AWARDS 2021 με το SILVER βραβείο στην κατηγορία: Ρομποτική.

Είχαν προηγηθεί δυο βραβεύσεις στην κατηγορία <Ψηφιακή Εκπαίδευση> το 2018, αλλά και το 2019.

Η βράβευση των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου ήταν αποτέλεσμα της διερεύνησης κατάλληλων εκπαιδευτικών μοντέλων και πρακτικών για δραστηριότητες ρομποτικής, που έχουν σκοπό́ τη διαμόρφωση ενός ελκυστικού́ και παραγωγικού́ μαθησιακού́ περιβάλλοντος για τους μαθητές. Στο πλαίσιο αυτό, ανάμεσα στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2020-21, ήταν και μια σειρά́ μαθημάτων STEAM με τίτλο <Μικροί́ Επιστήμονες…στην κουζίνα>, αλλά́ και η συμμετοχή́ μας στον μαραθώνιο εκπαιδευτικής ρομποτικής <RoboMarathon> του WRO HELLAS. Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων ήταν να προσφέρουν στους μαθητές ένα επιπλέον κίνητρο για να μελετήσουν τη θεωρία που κρύβεται πίσω από́ τα Μαθηματικά́ και τη Φυσική́. Οι δοκιμασίες στις οποίες ενεπλάκησαν οι  μαθητές  αποτελούν μια διαθεματική́ προσέγγιση για να κατανοήσουν οι εμπλεκόμενοι την αξία, αλλά και γενικότερα τον τομέα των θετικών επιστήμων καθώς και την άμεση εφαρμογή́ τους στη ρομποτική́.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε οπτικοποιημένη την περιγραφή της πρότασής μας, η οποία βραβεύτηκε  https://www.youtube.com/watch?v=TFHOCP0l7vI