ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ (ΝΗΠΙΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ)

Τα τμήματα των προνηπίων και νηπίων του σχολείου μας φιλοξένησαν την Τρίτη 13 Απριλίου, τον κύριο Κώστα Γναφάκη , πυροσβέστη ,ο οποίος ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκλησή μας. Το θέμα που επεξεργάστηκαν τα παιδιά στις διαδικτυακές συναντήσεις τους ήταν η φωτιά.  Αφού εμπλουτίστηκαν οι γνώσεις τους σχετικά με τη φωτιά, τους δημιουργήθηκε η επιθυμία να γνωρίσουν έναν πυροσβέστη και να τον ρωτήσουν διάφορα σημαντικά πράγματα για την δουλειά του.

Ο κ. Γναφάκης ξενάγησε τα παιδιά στο κτίριο που στεγάζεται η Πυροσβεστική στην πόλη μας, τους έδειξε τα πυροσβεστικά οχήματα και τους εξήγησε την χρησιμότητα της μάνικας και της σκάλας που βρίσκεται στην οροφή του οχήματος. Άναψε τον φάρο  και έβαλε μπροστά τη σειρήνα που ειδοποιεί τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους να παραμερίσουν για να τρέξει γρήγορα στον τόπο που εκδηλώθηκε η φωτιά. 

Ο κύριος Κώστας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών όπως για το πόσες ώρες χρειάζεται για να σβήσει μια φωτιά ή πόσοι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στο πυροσβεστικό όχημα. Οι μικροί μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν από αυτά που είδαν και άκουσαν από τον κύριο Κώστα, τον πυροσβέστη Αποχαιρετώντας τον , τον χαρακτήρισαν ήρωα ,και του εκφράσανε την αγάπη και το θαυμασμό τους.!!