INFO POINT Προγράμματος ΅Σχολεια - Πρέσβεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου΅

Το πρόγραμμα ‘’ Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ΄΄ ξεκίνησε το 2016 ως πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και των τριών τάξεων του λυκείου. Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες. Το Πρόγραμμα είναι άρρηκτα δεμένο με το στόχο του ΕΚ για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των πολιτών στις Ευρωπαϊκές Εκλογές.

Μέσω των διάφορων δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με κάποιες από τις βασικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις διαδικασίες υιοθέτησης νομοθεσίας καθώς και με τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες που έχουμε ως ευρωπαίοι πολίτες, αλλά και ως εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, ερευνητές κ.λ.π.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς και μετά την αξιολόγηση των δράσεων, ο τίτλος του << Σχολείου- Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου >>αποδίδεται στα επιτυχόντα σχολεία. Προς το σκοπό αυτό δίνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο σχολείο ειδική πλακέτα και τιμητικό δίπλωμα στους Μαθητές – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Junior Ambassadors) και τους Καθηγητές - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( Senior Ambassadors).

Οι δράσεις του προγράμματος

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: