Διάκριση της Δ΄ Δημοτικού στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch

Οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης συμμετείχαν φέτος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιχνιδιού στο Scratch που διοργανώνεται από Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής και το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, καθώς και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η θεματική που επιλέχθηκε αφορούσε τα γλυπτά του Παρθενώνα και το έτος Μελίνας Μερκούρη. Έτσι, τα παιδιά δημιούργησαν ένα πρωτότυπο διαδικτυακό παιχνίδι δράσης και περιπέτειας. Μέσα από αυτό οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν παίζοντας ορισμένα βασικά σημεία του αρχαίου ναού και να κατανοήσουν τη σημασία της επιστροφής των γλυπτών στη φυσική τους θέση. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά κατάφεραν να προεκτείνουν το περιεχόμενο του σχετικού μαθήματος του βιβλίου της Ιστορίας («Ο χρυσός αιώνας της τέχνης») και να αποδώσουν με εναλλακτικό, βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο τα όσα διδάχτηκαν.

Για το παραπάνω έργο το σχολείο μας διακρίθηκε και κατέκτησε το Βραβείο Ειδικής Θεματικής Κατηγορίας ανάμεσα σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Ελλάδος.
Πολλά συγχαρητήρια στη Δ΄ τάξη για την εξαιρετική ιδέα, τον άρτιο σχεδιασμό και την ολόσωστη υλοποίηση του έργου αυτού.

Στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο είναι διαθέσιμο το παιχνίδι: https://festman.schoolab.gr/project/3382