ΕΠΙΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ (ΝΗΠΙΑ)

Το μινωικό καράβι, που βρίσκεται στο νεώριο Μόρο, επισκέφθηκαν τα νήπια του σχολείου μας. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος του σκάφους, το περιεργάστηκαν και ανακάλυψαν τα υλικά από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Έμαθαν ότι χρησιμοποίησαν κορμούς δέντρων (κυπαρισιών) και σκοινιά για να ενώσουν τα ξύλα μεταξύ τους. Ανακάλυψαν τον τρόπο που ταξίδευαν οι αρχαίοι Έλληνες ,τότε που τα καύσιμα (πετρέλαιο και βενζίνη) ήταν άγνωστα γι αυτούς. Έμαθαν ότι χρειάζονταν πολλοί δυνατοί άνδρες για να τραβήξουν κουπί και  να φυσήξει δυνατός άνεμος που θα φουσκώσει το πανί για να προχωρήσει το πλοίο.
Ταξίδεψαν νοερά,  ακολουθώντας στο χάρτη,  τη διαδρομή που έκανε το μινωικό καράβι από την Κρήτη στον Πειραιά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά διάφορους τύπους σκαφών, συστήματα φάρων και βέβαια να δουν ναυτικούς κόμπους .
Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο λιμάνι, είδαμε τα νεώρια και μάθαμε τη χρησιμότητά τους. Συναντήσαμε και ένα σφουγγαρά από την Κάλυμνο , μάθαμε για τα σφουγγάρια και τα ακουμπήσαμε. Όλοι οι μαθητές ευχαριστήθηκαν τον περίπατο και περιμένουν με χαρά την επόμενη εξόρμηση.