MAΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ CONNECT 2022 (Δ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, οι μαθητές των Δ1 και Δ2 Δημοτικού, εκπροσώπησαν το σχολείο μας στο Μαθητικό Συνέδριο CONNECT που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CONNECT – SCIENCE 2022.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες την εργασία τους σχετικά με το Φαράγγι της Σαμαριάς και το Σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς, που κατασκεύασαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα CONNECT.

Το πρόγραμμα διήρκησε συνολικά περίπου 3 μήνες και καθ’ όλη τη διάρκειά του οι μαθητές, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής μάθησης, μυήθηκαν στην ψηφιακή χαρτογραφία και στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν εικονικά και να γνωρίσουν την περιβαλλοντική εξέλιξη της περιοχής  του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς  και τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του, αλλά και να παρέμβουν προτείνοντας ένα τρόπο διάσωσης του φυσικού πλούτου του