Επίσκεψη σε εργαστήριο αρχαιολογίας (archaeolab)

Η Δ΄ Τάξη επισκέφτηκε το εργαστήριο αρχαιολογίας που λειτουργεί στην Κίσσαμο. Έχοντας ασχοληθεί στη διάρκεια του έτους με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας , αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος σε μια αρχαιολογική ανασκαφή! Το archaeolab  έχει κατοχυρωθεί  ως παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς τα παιδιά λαμβάνουν μέρος  σε μια προσομοίωση ανασκαφής μινωικής οικίας.

Αρχικά, οι μαθητές παρακολουθώντας διαφάνειες   ανακάλυψαν τα μυστικά ενός καλού αρχαιολόγου. Παρατηρήσαμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε μια ανασκαφή και μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για τις σύγχρονες τεχνικές που ακολουθούνται. Ακολούθως , βλέποντας βίντεο σχετικά με τα μινωικά ανάκτορα του τόπου μας , γνωρίσαμε καλύτερα την αρχιτεκτονική τους και τους εσωτερικούς τους χώρους.

Έπειτα, ως μικροί αρχαιολόγοι εφαρμόσαμε τις γνώσεις μας. Μελετήσαμε τη Γραμμική Β  και προσπαθήσαμε να κατασκευάσουμε τις δικές μας πήλινες πινακίδες  σχηματίζοντας ιδεογράμματα. Στη συνέχεια ,διασκεδάσαμε πολύ συμμετέχοντας στην ανασκαφή  της μινωικής οικίας. Με ανυπομονησία σκάψαμε με τα ειδικά εργαλεία μας και ανακαλύψαμε πολλά ευρήματα , τα οποία καθαρίσαμε με προσοχή και στη συνέχεια συντηρήσαμε.