Ενημέρωση για το ερευνητικό κέντρο CERN

Οι καθηγητές των Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας, κ. Χατζησταύρος και κ. Φλουρής, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο σωματιδιακής Φυσικής του κόσμου, το CERN. Οι καθηγητές εντυπωσιάστηκαν από την επίσκεψη αυτή και θέλησαν να μεταφέρουν ένα μέρος των εμπειριών και των γνώσεων που απέκτησαν στους μαθητές του σχολείου.

Έτσι, με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς (28 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Φυσικής κ. Φλουρή, μία παρουσίαση στους μαθητές του Λυκείου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναφέρθηκαν διάφορα στοιχεία για το ερευνητικό κέντρο CERN και αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο οι επιστήμονες του , ερευνώντας τα σωματίδια του , ανακαλύπτουν απαντήσεις για την δημιουργία και την προέλευση του Σύμπαντος.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο να επισκεφθούν και αυτοί το ερευνητικό κέντρο σε μία μελλοντική εκδρομή. To γεγονός αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς οι μαθητές του σχολείου μας έχουν ήδη προσκληθεί από το ερευνητικό κέντρο CERN να το επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του!