Το πείραμα του Ερατοσθένη

Ο Ερατοσθένης ήταν ένας αρχαίος Έλληνας που έζησε στα τέλη του 3<sup>ου</sup> αιώνα π.Χ.. Ασχολήθηκε με τη Φιλοσοφία, την Ποίηση, τα Μαθηματικά και την Αστρονομία. Κατάφερε να αποδείξει ότι η Γη είναι σφαιρική και υπολόγησε την περίμετρό της με θαυμαστή ακρίβεια, χρησιμοποιώντας ελάχιστα μέσα, βασιζόμενος στην επινοητικότητα και στην απλότητα της σκέψης του!

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας την ημέρα της φθινοπωρινής Ισημερίας (22η Σεπτεμβρίου) αναβίωσαν το πείραμα του Ερατοσθένη και υπολόγησαν την περίμετρο της Γης. Επίσης, το σχολείο μας γράφτηκε στο διεθνές δίκτυο αναβίωσης του πειράματος Eratosthenes Community και λάβαμε μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας Eratosthenes Photo Contest. Το έπαθλο του διαγωνισμού αυτού είναι μία υποτροφεία στο θερινό σχολείο επιστήμης και έμπνευσης (ISE Summer School Academy), που διοργανώνει η Ελληνογερμανική Αγωγή στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2017 με όλα τα έξοδα πληρωμένα!

Οι μαθητές μας από τη διαδικασία αυτή εντυπωσιάστηκαν από την επινοητικότητα του Ερατοσθένη, διασκέδασαν από την διαδικασία μέτρησης και υπολογισμού και περιμένουν ανυπόμονα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού!