ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ & ΛΥΚΕΙΟ)

Στις 27-4-2017 συμμετείχαμε στο 7ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χανίων.

Η Δ΄ Δημοτικού παρουσίασε το ρομποτικό θέατρο με τίτλο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο διαθεματικό σχέδιο εργασίας που υλοποιήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς με αφορμή τα μαθήματα της Ιστορίας και της Γλώσσας. Οι μαθητές αφού διάβασαν το έργο σε παιδική διασκευή, ηχογράφησαν την περίληψη και ζωγράφισαν τους ήρωες και τα σκηνικά. Τέλος, προγραμμάτισαν τη ρομποτική διάταξη ώστε να κινεί τους ήρωες και τα σκηνικά, καθώς και να ενεργοποιεί τις ηχογραφημένες αφηγήσεις τους με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να παρουσιάζει το έργο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου ανέπτυξαν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που παρουσιάζει τη διαδρομή και το βίο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη. Το έργο κατασκευάστηκε στα πλαίσια εργασίας στο μάθημα του Project με θέμα «Άγιοι και Προσκυνήματα του τόπου μας». Πρόκειται για μια mobile εφαρμογή με την οποία ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει με κίνηση επάνω σε χάρτη τη διαδρομή που ακολούθησε ο Άγιος από την Αίγυπτο έως το Ακρωτήρι Χανίων.

Τέλος, οι μαθητές της Β’ Λυκείου ασχολήθηκαν με την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος ένδυσης στα πλαίσια εργασίας του μαθήματος Project με θέμα «Από το εμπόριο στο ηλεκτρονικό εμπόριο». Πρόκειται για έναν ιστότοπο που κατασκευάστηκε με HTML και CSS. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε η συλλογή εργαλείων BOOTSTRAP και σε ορισμένα σημεία ενσωματώθηκε κώδικας JAVASCRIPT. Τέλος, χρησιμοποιήθηκε το GOOGLE MAPS API για την ενσωμάτωση χάρτη και την τοποθέτηση marker στη θέση του καταστήματος.