ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ & ΠΟΙΟ

Η “Εβδομάδα κοινωνικής πολιτικής” του Δήμου Χανίων ξεκίνησε με μαθητές Λυκείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου όπου πραγματοποίησαν με επιτυχία στα σούπερ μάρκετ του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΣΥΝ.ΚΑ. μια εθελοντική δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς προς τους φοιτητές που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στην κοινότητα, σε υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού», ενημέρωσαν τους πελάτες για “Το κουτί του φοιτητή” και συνέλεξαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη οικιακής χρήσης και είδη προσωπικής υγιεινής για την ενίσχυση των φοιτητών, παιδιά ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων. Τα είδη συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές πολιτών στα κουτιά με την αντίστοιχη σήμανση.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων υλοποιεί τη δράση "Το κουτί του Φοιτητή", ενισχύοντας κάθε μήνα, τους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ που σπουδάζουν εκτός Χανίων και οι οικογένειές τους ωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας. Περίπου 150 κουτιά έως σήμερα έχουν "ταξιδέψει" σε πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να ενισχύσουν Χανιώτες φοιτητές, που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα Ήδη το έτος 2018, 70 πακέτα έχουν σταλεί σε φοιτητές που σπουδάζουν σε Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Πάτρα, Αθήνα , Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο, Λευκάδα και Θεσσαλονίκη.

https://www.chania.gr/katoikoi/municipality-press-releases/pantopoleio05032019.html