Μανώλης Κάτια Μαυρακάκη
31 Ιουλίου 2019

Μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και πλέον αποχαιρετάμε οριστικά τον παιδικό σταθμό! Θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εγώ και ο σύζυγός μου τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου για τον επαγγελματισμό και την αγάπη, τη φροντίδα και την καλή διάθεση προς την μονάκριβη μας κορη. Το χαμόγελο της Μαρικέλλυς μας και ο ενθουσιασμός της ήταν η απόδειξη της σωστής μας επιλογής. Η σχεδόν καθημερινή μας επαφή με το προσωπικό και τη διεύθυνση των Εκπαιδευτηριων Θεοδωροπουλου, με έκανε να νιώθω ήσυχη και σίγουρη για την ασφάλεια του παιδιού μου δυο χρόνια τώρα και φυσικά απόλυτα ικανοποιημένη για την εκπαίδευση, τη δημιουργικότητα και την ομαλή ένταξη της στον χώρο σας και στην έννοια της ομαδικότητας. Σας ευχαριστούμε πολύ! Θα θέλαμε με όλη μας την καρδιά να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε θερμά τις παιδαγωγούς και όλο το προσωπικό του παιδικου σταθμού, ιδιαιτέρως την κ. Ζαμπία, την κ. Σοφία, την κ. Δήμητρα, τον κ. Μανώλη και τον κ. Γιάννη που για δεύτερη και τελευταία σχολική χρονιά φρόντισαν, δίδαξαν, τάισαν, περιποιήθηκαν, συμβούλεψαν και αγάπησαν το παιδί μας. Εμπιστεύομαστε τους ανθρώπους του σαν να είμαστε εμεις σε κάθε βήμα του παιδιού μας. Οι παιδαγωγοί έδωσαν και δίνουν κάθε μέρα κομμάτι από την ψυχή τους. Σας ευχαριστούμε που φροντίσατε ώστε το αγγελούδι μας να γυρίζει στο σπίτι γελαστό, γερό, ενθουσιασμένο και έτοιμο να μοιραστεί μαζί μας τις καινούριες γνώσεις του. Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω πάλι μόνο εσάς θα εμπιστευόμασταν! Καλή πρόοδο να έχεις χρυσάφι μου!


Νανσυ Ναυσικά Αγγελάκη
26 Ιουνίου 2019

Δεν θα μπορούσα, ως μητέρα, να μην αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια, για την υψηλή βαθμολογία που πέτυχε ο γιος μου Γιώργος, στο απολυτήριο του Λυκείου.
Η επιτυχία αυτή, ανταμείβει τους κόπους και τις προσπάθειές του και εύχομαι να αποτελέσει – εν αναμονή και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων – το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση των στόχων του και των προσωπικών του φιλοδοξιών.
Παιδί μου εύχομαι στη ζωή σου να πετυχαίνεις τους στόχους σου , να αγωνίζεσαι για τα πιστεύω σου και να μην εγκαταλείπεις τα όνειρα σου ….
Να θυμάσαι ότι θα είμαι δίπλα σου ..
Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι στήριξαν τις προσπάθειες του και μοιράστηκαν μαζί του το άγχος και τις αγωνίες του….
Καλή συνέχεια σ όλα τα παιδιά ….Βαγγέλης Θ.Κακατσάκης
2 Φεβρουαρίου 2019

https://petaxta.blogspot.com/2019/02/blog-post_2.html?spref=fb&m=1
Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Ευρηματικός ο τίτλος! Η λέξη ΑΛΜΑ μέσα στη λέξη “διAΛειμΜα” αν γράψουμε τα γράμματα της πρώτης κεφαλαία… Το πρώτο που παρατήρησα καθώς, ψάχνοντας για κάτι άλλο στο Διαδίκτυο, έπεσα στα εξώφυλλα της ηλεκτρονικής μαθητικής εφημερίδας που “βγάζουν” εδώ και κάποια χρόνια τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου, που είναι ως γνωστό στις Κορακιές Ακρωτηρίου κι έχουν παιδιά όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης. ΑΛΜΑΤΑ σε μήκος, μα και ΑΛΜΑΤΑ σε ύψος τα περιοδικά και οι εφημερίδες, που βγάζουν τα σχολεία μας στο λιακωτό της δημοσιότητας!
Με τη γενικότερη αυτή σκέψη στον νου μου πήρα την απόφαση για τον σημερινό Παιδότοπο που φιλοξενεί δείγματα απ’ το τελευταίο, το με αρ. 14 τεύχος του “διΑΛείΜΑΤΟΣ”, που καλύπτει τους πρώτους μήνες της φετινής σχολικής χρονιάς.
Να’ ναι καλά ο γνωστός στους αναγνώστες της σελίδες, δάσκαλος Μανόλης Κουναλάκης για την συνεργασία…
Και βέβαια συγχαρητήρια σε μαθητές και δασκάλους, εξ’ ονύχων ο λέων!
Σας χαιρετώ με αγάπη
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
δάσκαλος


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Καλημέρα,
νιώθουμε την ανάγκη καλοπροαίρετα, σε τυχαίο χρόνο και μετά την καθημερινή επαφή μας, να σας ευχαριστήσουμε για όλα.
Διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε και πολλές φορές συγκινούμαστε για την πρόοδο των παιδιών μας, μέσω των τετραδίων ελέγχου, των συχνών εντύπων των δραστηριοτήτων, καθώς και από την καθημερινή ανάπτυξη των παιδιών, όπως καινούριες λέξεις, τραγούδια, γράψιμο, μηνύματα κλπ.

  • την κυρία Ζαμπία και την κυρία Βεατρίκη, δασκάλες μας πέρυσι, που βάλανε τους πρώτους λίθους στο κτίσιμο της γνωστικής ανάπτυξης των παιδιών μας με επιμονή και γνώση,
  • την κυρία Δήμητρα, που μας υποδέχεται καθημερινά με υπομονή και καλοσύνη, συμμετέχοντας ενεργά στην εκπαίδευση των παιδιών,
  • την κυρία Σοφία, φετινή δασκάλα μας, που βασίζεται σε σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και υψηλή κατάρτιση, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα τον χαρακτήρα των παιδιών,
  • την κυρία Κουτουλάκη, για την ηθική και ψυχολογική υποστήριξη που μας πρόσφερε, πληροφορώντας την ότι αγοράσαμε και διαβάζουμε ήδη το βιβλίο που μας πρότεινε,
  • την κυρία Δήμητρα, για την παιδεία και κατανόηση που δείχνει, γνωρίζοντας τα πάντα, βρίσκεται παντού, δίνει λύση σε όλα και ό,τι ώρα τη χρειαστούμε, από την αρχή καθοδηγήτρια μας,
  • όλο το προσωπικό της σχολής που μας έχει βοηθήσει,
  • και τέλος τον κύριο Θεοδωρόπουλο, που έχει οργανώσει, λειτουργεί και διατηρεί τέτοιου υψηλού επιπέδου σχολείο, κοιτάζοντας όχι μόνο την επιχειρηματική, αλλά και την ανθρώπινη πλευρά των πραγμάτων, συμβαλλοντας στο εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία. Χαιρόμαστε που τον έχουμε γνωρίσει, τον ευγνωμονούμε για όλα.

Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας.
Οικογένεια Κουγιουμτζίδη,
Ανέστης, Δήμητρα, Κυριάκος, Αθηνά


Νατάσσα Γιάννακα
Πρόγραμμα friendsplay κοινωνικών δεξιοτήτων στα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου στα Χανιά σε συνεργασία με την σύμβουλο του σχολείου Ηρακλεία Κουτουλάκη:
Ιδιαίτερα δημιουργική και ενδιαφέρουσα εμπειρία οι ομάδες που δημιουργήσαμε στην τάξη, η ανταπόκριση των παιδιών στις δραστηριότητες και στα παιχνίδια. Ευχαριστώ θερμά τους ιδιοκτήτες του σχολείου για την άριστη συνεργασία τους, την ευγενική και ζεστή υποδοχή τους και την εμπιστοσύνη τους στο πρόγραμμα. Ένα σχολείο πρότυπο και πρωτοπόρο με εξαιρετικό πρόγραμμα και ανοιχτό στις προκλήσεις για την βελτίωση των σχέσεων των μαθητών μεταξύ τους και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.
Με εκτίμηση
Νατάσσα Γιάννακα
Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας του παιδιού


Βασίλης & Δέσποινα Στεφανουδάκη
27 Σεπτεμβρίου 2018
Έπειτα από μία δεκαετία συνεργασίας μας με τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου, όπου τα δέκα παιδιά μας δέχθηκαν τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες και χάρηκαν τον καλαίσθητο σχολικό χώρο, αναγκαστήκαμε για πρακτικούς λόγους να αποχωρήσουμε. Οι ευχάριστες αναμνήσεις, οι γνώσεις και τα θετικά συναισθήματα εμπλουτίζουν τη σκέψη μας για το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο. Οι εκπεφρασμένες κατά καιρούς απόψεις, αντιρρήσεις και κρίσεις μας είχαν ως μοναδικό κριτήριο τη βελτίωση των καταστάσεων και την αποτελεσματικότερη συνεργασία. Πεποίθησή μας είναι ότι ο καθένας σφραγίζει με την προσωπική του αξία τον χώρο δράσης και λειτουργίας του. Η εμπνευσμένη ανθρώπινη παρουσία, λοιπόν, δύναται να προσδώσει ευεργετικά αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό ισχύει κατεξοχήν για τον Ιδρυτή-Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων, κ. Κων/νο Θεοδωρόπουλο και έπειτα για όλους τους εκπαιδευτικούς που τον πλαισιώνουν. Με την ευχή να έχετε υγεία και παιδαγωγική έμπνευση, αρχίζουμε αισιόδοξα τη νέα σχολική χρονιά, σε διαφορετικό περιβάλλον. Ευχαριστούμε για την πολύτιμη εμπειρία μας από τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου ιδιαιτέρως τον Διευθυντή, κ. Κων/νο Θεοδωρόπουλο, για τις κοινωνικές ευαισθησίες του, το διδακτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, τις γραμματείς, τους οδηγούς και τις συνοδούς των σχολικών λεωφορείων, τη νοσηλεύτρια και όλο το λοιπό βοηθητικό προσωπικό.
Με εκτίμηση
Βασίλης & Δέσποινα Στεφανουδάκη


Χανιά 21/05/2018
Καλημέρα σας,
Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την διάκρισή σας στον EDUCATION LEADERS AWARDS2018. Πέραν της εκπαιδευτικής της αξίας, έχει και Ψηφιακό “αντίκρυσμα”.
Τόσο ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων, όσο και ως Εντεταλμένος σύμβουλος για την Ηλ. Διακυβέρνηση, σας συγχαίρω για το πολυδιάστατο έργο το οποίο επιτελείτε τόσα χρόνια, βελτιώνετε, ανανεώνετε και προχωράτε ένα βήμα μπρος την εκπαίδευσή μας…
Καλή συνέχεια…


Κυριάκος Γ. Κώτσογλου
Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης, MSc, PhD
Περιφερειακός  Σύμβουλος  Κρήτης
Εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Κρήτης


 


Καλησπέρα σας,

Η εμπειρία μας από το σχολείο σας χαρακτηρίζεται άκρως θετική!!!
Σας εύχομαι καλή συνέχεια. Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά, καλή δύναμη και υπομονή στους συναδέλφους σας και προσωπικά σε εσάς.
Με εκτίμηση
Η μαμά του Χρήστου Γκουτσίδη.


Αγαπητέ Κύριε Θεοδωρόπουλε,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη υποστήριξη του σχολείου σας στην πρόσφατη Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας για παιδιά Δημοτικού για την παρουσίαση του eShadow σε περισσότερους από 4500 επισκέπτες. Μέχρι πέρυσι, η παρουσίαση του eShadow γίνονταν αποκλειστικά από φοιτητές και μέλη του εργαστηρίου μας. Φέτος είχαμε την ιδέα να επιχειρήσουμε, για πρώτη φορά σε παρουσίαση εργαστηρίου του Πολυτεχνείου στην Ημέρα Επιστήμης, να προσκαλέσουμε χρήστες των τεχνολογιών που αναπτύσσουμε για να τις παρουσιάσουν αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να παράγει έργο που το αγκαλιάζει η κοινωνία και μπορεί πλέον να το θεωρεί «δικό της» και να το παρουσίαζει η ίδια μέσα από το δημιουργικό έργο που επιτελεί αξιοποιώντας το.

Δεν σας κρύβουμε ότι υπήρχε μέχρι και λίγα λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης μια ανησυχία αν όλα θα πήγαιναν καλά καθώς οι επισκέπτες είναι (και δικαίως) απαιτητικοί, οι ώρες πολλές και οι παρουσιάσεις κουραστικές. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός των μαθητών σας, ο εξαίρετος συντονισμός και υποστήριξη από τους εκπαιδευτικούς σας και η παρουσία πολλών γονέων-συνοδών των μαθητών που ανέλαβαν το ρόλο να παρουσιάσουν το eShadow λειτούργησαν καθοριστικά ώστε η επιτυχία του εγχειρήματος να υπερβεί κάθε προσδοκία.

Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο από μέρους μας. Ήταν πραγματικά για όλους μας μια εμπειρία μοναδική και θέλουμε δια μέσου εσάς να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς που ενεπλάκησαν στην προετοιμασία και την παρουσίαση, τους μαθητές και τους γονείς. Ιδιαίτερα μας εντυπωσίασε η πειθαρχημένη παρουσία των μαθητών σας και (δεν βρίσκω άλλη κατάλληλη λέξη) ο επαγγελματισμός τους!

Θα προσπαθήσουμε σύντομα να σας επισκεφτούμε και δια ζώσης μαζί με τον Ομότιμο Καθηγητή Σταύρο Χριστοδουλάκη για να σας ευχαριστήσουμε και από κοντά.

Και πάλι ευχαριστούμε,
Νεκτάριος ΜουμουτζήςΕπισκέφτηκα την Τετάρτη 4 του Απρίλη το Δημοτικό σχολείο Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου. Ήταν μια όμορφη και αγαπησιάρικη συνάντηση με τα παιδιά. Μ’ ένα πολύ καλό επίπεδο παρατηρητικότητας, και ανάλυσης της εικόνας εκ μέρους τους. Ήταν ένα δίωρο πολύ ευχάριστο και, νομίζω δημιουργικό. Η φιλοξενία των ανθρώπων του σχολείου και κυρίως η αρωγή του κυρίου Μανώλη Κουναλάκη ήταν εξαιρετική. Επομένως αυτό που στο τέλος μου έμεινε, ήταν μια γλυκιά γεύση που νομίζεις ότι θα ήθελα και…. Λίγο ακόμα.

Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση, Νικόλας Ανδρικόπουλος.


Καλημέρα σ’ όλους σας …. !!!
Είναι πολύ σημαντικό στη σημερινή  εποχή που βιώνουμε, να βλέπουμε εκπαιδευτικούς να προσφέρουν στα παιδιά μας παιδεία, αρετή και γνώση, απαραίτητα εφόδια στην μετέπειτα ζωή τους, παροτρύνοντάς τα  για υψηλούς στόχους και όνειρα, που θα τα βοηθήσουν στην ζωή τους.
Ευχαριστώ θερμά τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου, τα οποία, αναγνωρίζοντας τη σημασία της μόρφωσης, πραγματοποιούν αυτές τις μέρες εκπαιδευτική επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο CERN στην Ελβετία, δίδοντας στους μαθητές την δυνατότητα – ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα πλαίσια των μαθητικών εκδρομών – να παρακολουθήσουν διαλέξεις από επιστήμονες που εργάζονται στο Κέντρο, αλλά και πειράματα τα οποία διεξάγονται στους χώρους του.
Ως μητέρα, δεν μπορώ παρά να είμαι υπερήφανη που μεταξύ των μαθητών οι οποίοι επελέγησαν να επισκεφθούν το CERN είναι και ο γιός μου, ο Γιώργος, ως ανταμοιβή για την αγάπη του στα μαθήματα της Θετικής κατεύθυνσης .
Με το σκεπτικό ότι η εκπαίδευση των παιδιών είναι απ’ τα πιο σημαντικά βήματα της ζωής τους ,ευχαριστώ τον κυρ. Μηνά Φλουρή και τον κυρ. Βασίλη Χατζησταύρο που δίνουν στο παιδί μου φτερά να πετάξει ….καλά να περνάτε…

29 Μαρτίου 2017

Νάνσυ Αγγελάκη


 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) η πρόσκληση να επισκεφτώ , σήμερα, Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, ως ποιητής, αλλά και ως δάσκαλος και ως δημοσιογράφος, το Δημοτικό Σχολείο των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας.

Αξέχαστη θα μου μείνει η δυόμιση ωρών περίπου συνάντηση μου με τα παιδιά και τις δασκάλες τους, την Στέλλα Γυπαράκη και την Τέρψη Τζανουδάκη, όπως και με τον υπεύθυνο Προγραμμάτων του Σχολείου Μανόλη Κουναλάκη.  Να χτυπά και να ξαναχτυπά το κουδούνι και να μη θέλουν να το ακούσουν ούτε οι μαθητές ούτε οι δάσκαλοι….. Ευλογία η κουβέντα μαζί τους, για την ποίηση μου και γενικότερα για την ποίηση, για τα κείμενά μου στην εφημερίδα και γενικά για τη δημοσιογραφία, για τις αναμνήσεις μου από τα παιδικά μου χρόνια και τη δασκαλική μου ζωή…

«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά\ έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα!» Έχει δίκιο ο Διονύσης Σαββόπουλος…

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ….
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Προσεχώς περισσότερα….

Βαγγελης Θ. Κακατσακης 


 

Η πρόσκληση εκ μέρους του κ. Kώστα Θεοδωρόπουλου να παρευρεθώ στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου, τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους (2016), έγινε με αφορμή το βιβλίο μου «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» και αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για μένα, αλλά και ξεχωριστή ευκαιρία συλλογής μοναδικών εμπειριών στη συναισθηματική μου φαρέτρα.

Η επίσκεψη περιελάμβανε δύο επιμέρους δράσεις.

Η πρώτη, έλαβε χώρα στα εκπαιδευτήρια, όπου μαζί με τα παιδιά αναπτύξαμε καλλιτεχνικές και ανθρωπιστικές δράσεις για τη στήριξη ευαίσθητων επισιτιστικά ομάδων. Ευελπιστώ οι ενέργειες αυτές να έδειξαν έμπρακτα στους μικρούς μου φίλους τις έννοιες της αγάπης και της αλληλεγγύης, τις οποίες πραγματεύεται το βιβλίο «Μια Ζαχαρένια Συνταγή».

Η δεύτερη, αφορά τη θεατρική παράσταση που βασίστηκε στο βιβλίο, ανέβηκε σε διασκευή και σκηνοθεσία της νηπιαγωγού των εκπαιδευτηρίων κ. Αγγελικής Καρέλα ενώ την παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και γονείς των νηπίων και μαθητών των Εκπαιδευτηρίων.

Μια παράσταση-υπερπαραγωγή συναισθημάτων που ανέδειξε την ουσία της εκπαίδευσης. Μια ουσία που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη και δεν είναι άλλη από τη βιωματική μάθηση, δηλαδή την ολισθική ενεργητική μάθηση. Μια πρακτική βασισμένη σε δραστηριότητες πλούσιες σε ερεθίσματα που καλλιεργούν όλες τις αισθήσεις και ενδυναμώνουν τη νοητική ανάπτυξη των παιδιών.

Επιπλέον η κ. Καρέλα έχοντας όλη την επιμέλεια της παράστασης χρησιμοποιώντας την τεχνική του θεατρικού παιχνιδιού, τα παιδιά έβαλαν τη δική τους πινελιά, αυτοσχεδιάζοντας τους διαλόγους, ενώ η συνέργεια παιδαγωγών διαφόρων ειδικοτήτων, συνετέλεσαν στη δημιουργία ενός πολύχρωμου μωσαϊκού βιωμάτων για τα παιδιά και ανέδειξαν αυτό που το σήμερα απαιτεί από ένα σχολείο: την καλλιέργεια εσωτερικών κινήτρων, συλλογικού πνεύματος, και κριτικής σκέψης. Την κινητοποίηση της ελεύθερης έκφρασης του παιδιού, σμιλευμένη με τα «εργαλεία» της τέχνης και του παιχνιδιού.

Άλλωστε, η δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης των παιδιών είναι ο κύριος παράγοντας ενίσχυσης της αυτοπεποίθησής τους και παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να απογειώσει τα έμφυτα ταλέντα τους.

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πολλές όμορφες λέξεις για να περιγράψω τα όσα όμορφα βίωσα, εντός και εκτός του χώρου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου. Σ’ αυτά όμως πιστεύω που έχει μεγάλη αξία να αναφερθώ είναι οι ειδικά εκπαιδευμένες παιδαγωγοί και  νηπιαγωγοί, οι οποίοι ήταν παρούσες σε κάθε ενέργεια και δράση, το φυσικό περιβάλλον της τάξης και του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και η ιδιαίτερη φροντίδα στην υγιεινή και τη σωστή διατροφή που τα παιδιά απολαμβάνουν.

Φιλοσοφία, ασφάλεια και άνθρωποι είναι οι λέξεις που ζωντανεύουν στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου. Άνθρωποι που κρατούν σε στενό δεσμό την επαφή με τους γονείς, δημιουργώντας μία σχέση ζωντανή και αμφίδρομη, λειτουργώντας με απόλυτο κίνητρο την έκφραση αγάπης προς τα παιδιά και βάζοντας σε πρώτο πλάνο την επικοινωνία γύρω από το παιδί.

Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

 

 


 

 

 

Nio Chorio, Chania
02 September 2015

Dear Kosta,
As you know, Ria will be leaving Theodoropoulos School this year to pursue her further education in Germany. We would like to offer our sincere thanks for the many years of excellent education and assistance your school has provided. Ria started at Theodoropoulos in nursery school and this year makes a total of eight years she has attended and benefited from your services. Over the years we can not think of a single incident or situation that has been in any way disturbing or sub-standard. All of her teachers have been excellent and highly professional, the environment continues to be superb, the administration very efficient and always helpful, and we are totally pleased with every aspect of her education at Theodoropoulos.
We have no doubt that Ria will miss her classmates and friends at school here and will want to visit during her term breaks. We all look forward to maintaining our contact with you, your staff, and of course her classmates.
Thank you again for everything!
Isabel & Bruce Reeves


Για μένα ήταν μια θαυμάσια εμπειρία και σ’ αυτό συνέβαλε ασφαλώς η προετοιμασία των μαθητών από εσάς
και το ενεργό ενδιαφέρον των μαθητών σας, που έχει καλλιεργηθεί και από το περιβάλλον και τους διδάσκοντες!
Θα χαρώ -αν το επιθυμείτε- να σας ξεναγήσω και στην παλιά πόλη των Χανίων,
ή να σας συνοδεύσω σε μια επίσκεψη γνωριμίας με τα εργαστήρια συντήρησης.
χαιρετισμούς ….και στα παιδιά,
Αναστασία Αποστολάκη,
Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε’ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΑΝΙΩΝ

Αναστασία Αποστολάκη


Αγαπητέ Κύριε Κουναλάκη,

Θερμά ευχαριστώ για τις φωτογραφίες από την επίσκεψή μου στο σχολείο σας, στα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου, στα Χανιά.

Η επαφή μου με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μού έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσω την εξαιρετική δουλειά που γίνεται τόσο στο Δημοτικό, όσο και στο Γυμνάσιο. Τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, με ενθουσίασαν με τα όσα είχαν ετοιμάσει, με τις ερωτήσεις και τις απόψεις που διατύπωσαν, αλλά και με το χαμόγελό τους. ΄Ολ’ αυτά αντικατοπτρίζουν το άρτιο έργο των αφοσιωμένων εκπαιδευτικών του σχολείου και μαρτυρούν αφοσίωσή στο λειτούργημά τους. Τέλος θαύμασα τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του σχολείου και την άψογη λειτουργία του.

Σας ευχαριστώ λοιπόν για τη χαρά που μου δώσατε, για τη ζεστή φιλοξενία και προ παντός τη φιλία σας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω σε σας προσωπικά, που καταβάλατε κάθε προσπάθεια ώστε όλα να λειτουργήσουν τέλεια. Παρακαλώ να διαβιβάσετε στον κ. Θεοδωρόπουλο τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μου τόσο για τις επιδόσεις των μαθητών, όσο και για τη ζεστή και τόσο φιλική ατμόσφαιρα των Εκπαιδευτηρίων. Σας παρακαλώ επίσης να διαβιβάσετε τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους, και φυσικά σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου για τις όμορφες ώρες που πέρασα κοντά τους.

Εγκάρδια
Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου


When we were deciding which city in the world to immigrate to, one of the important factors was good schooling for our children. On my first trip to Crete in 2004, I visited Theodoropoulos and was blown away by the friendliness and amazing facilities of the school. Every year they put on the most incredible shows. Acting is really important to develop confidence and to teach children the essential skill of public speaking. The school fees are very fair, especially in comparison to other private schools around the world. Even in South Africa, where we come from, you would pay about double. In Thessaloniki it would be triple the amount of  Theodoropoulos. We are very happy with the school, with the competent and friendly teachers and the amount of learning that is being imparted to my children.

Dr Heinz Kabutz


Αγαπητέ κύριε Διευθυντά

Πάει καιρός που επισκέφθηκα το σχολείο σας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ε.ΚΕ.ΒΙ. «Συγγραφείς και Εικονογράφοι στα σχολεία» και η καρδιά και το μυαλό μου είναι ακόμα γεμάτα με τις εγκάρδιες καλημέρες, τα ζεστά βλέμματα, τα λαμπερά χαμόγελα των παιδιών σας.

Πραγματικά πέρασα ωραία στις τάξεις τους.

Ειδικότερα: Με ενθουσίασαν τα δευτεράκια με τις καταπληκτικές τους ζωγραφιές για το βιβλίο μου «Ένα αστέρι πέφτει στη γη» και την εν χορώ απαγγελία τους των ποιημάτων του!

Με ξάφνιασαν ευχάριστα τα τριτάκια με την ….. τάξη της τάξης τους και τη ωριμότητα των ερωτήσεων και της κουβέντας τους!

Με συγκίνησαν τα πεμπτάκια με τον προβληματισμό τους και την ευαισθησία που έδειξαν προσεγγίζοντας το βιβλίο μου «Με λένε Ελπίδα» καθώς και με την ομαδική τους εργασία.

Με κέρδισαν τα παιδιά της έκτης με το ενδιαφέρον τους και την πραγματικά κατανυχτική ησυχία τους, όταν διάβασα κεφάλαιο από το «Με λένε Ελπίδα» και για τα δυνατά και ιδιαίτερα σκίτσα που ζωγράφισαν μετατρέποντας το κείμενο σε εικόνα.

Για όλα αυτά αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση.

Φιλικά

Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη


Χάρηκα πολύ για τη γνωριμία των παιδιών. Είναι εκπληκτικά παιδιά , με γνώσεις, φαντασία και με κρίση.

Συγχαίρω και τους δασκάλους και τους γονείς τους. Μπράβο ! ! ! !

Χρυσούλα Πουλτίδου


Του Απρίλη πάντα η πλάση

Ανθισμένο είναι γιορτάσι.

Χρώμα και ευωδιές χαρίζει

κι ήλιος όλους μας φωτίζει.

Μα την ομορφιά την τόση

ομορφαίνει κι άλλο η Γνώση.

Για την ημέρα του παιδικού βιβλίου στα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, με ευχαριστίες και ευχές.

Πηνελόπη Ντουντουλάκη


Μελετηρά, προβληματισμένα! Με καθαρό μυαλό και φωτεινά μάτια !

Να΄ναι καλά για τη χαρά που μου έδωσαν!!

Βασίλης Χαρωνίτης


Μας άρεσε που είχαμε ιδιαίτερη αίθουσα για τα θεατρικά.

Μας άρεσε η φιλοξενία. Μας άρεσαν οι δάσκαλοι. Μας άρεσαν πάνω απ’όλα τα παιδιά ! ! ! !

Να’στε καλά και του χρόνου.

Χριστίνα Τζομπανάκη – Αγγέλα Μάλμου


Τα παιδιά έχουν πλούσια φαντασία αλλά θέλουν χρόνο να ασχοληθείς μαζί τους. Γεννούν εκπληκτικά πράγματα που πολλές φορές θα ζήλευαν μεγάλοι συγγραφείς, πολιτικού, σκηνοθέτες………..

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να ακούσουμε τι μας λένε τα παιδιά μας. Να εισπράξουμε τα μηνύματα τους,

«μόνο αυτό»! !

Μαρία Καλογεράκη


Δίνοντας ερεθίσματα στα παιδιά να δημιουργήσουν, μπορούνε να χτίσουνε κόσμους μαγικούς, καλύτερους από των μεγάλων. Η ελπίδα υλοποίησης των ονείρων τους είναι η ελπίδα του κόσμου.

Όλα έχουν γεύση, εικόνα, χρώμα και τα παιδιά όχι μόνο το ξέρουν αλλά μπορούν να μας το διδάξουν! !

Νία Φώη (σκηνοθέτης)


Θερμά συγχαρητήρια για όλα.

Ξανάγινα δώδεκα (12) χρονών.

Πιστεύω ότι τα παιδιά ευχαριστηθήκανε ! !

Παύλος Πολυχρονάκης


Ευχαριστήρια Επιστολή «Κατάθεση Ψυχής» του Δ/ντή του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου της Πάφου
Μέσα στις συγκινήσεις που προσέφερε σε όλους τους εμπλεκόμενους το πρόγραμμα Erasmus+ (Chania Mobility) αξίζει να απομονώσουμε μια ιδιαίτερη στιγμή ανθρωπιάς, την «κατάθεση ψυχής», όπως την αποκαλεί ο ίδιος, του Δ/ντή του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου της Πάφου, κ. Φλουρή Σωτήρη την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια.

epistoli

epistoli 1

epistoli2


eipan1


eipan2


eipan3


eipan4


eipan5


eipan6eipan7